الأربعاء، 2 نوفمبر 2016

كشري مصري

كشري مصري بس ايه طعمه روعه زى بتاع المطاعم
مقدم من الشيف محمود عبد المحسن
مده التحضير 45دقيقه
مده الطهى 45دقيقه
ننزل بالمقادير
1كيس مكرونه اسباكتى
1كيس مكرونه مرمريه مقصوصه
ربع كيلو عدس
2كوب ارز مصرى مغسول
نصف كيس شعرية
200جرام حمص مغسول ومنقوع
2حبه بصل مقطع شرائح نعفرو بدقيق ونحمرو في الزيت يكون مقرمش
معلقه كمون
معلقه ملح
الصلصه"""
2معلقه صلصة معجون طماطم
نصف كيلو طماطم مضروب في الخلاط
1معلقه كمون
ربع كوب خل
10فصوص توم مهروس
حبه بصل مفرومه
1معلقه كسبره ناشفه

الدقه===
2معلقه زيت
ربع كوب خل
1معلقه توم مهروس
1معلقه من كلا من ملح وفلفل اسود كمون
نصف كوب ماء
كل المكونات دى علي النار لمده 5دقائق
يلا نعمل~~~
الكشري
في حله فيها ملح وزيت نسلق المكرونه كل نوع لوحده
بعد كده نعمل ارز بشعريه عادى من غير مانحط ماجى ولا اى حاجة ملح فقط لا غير
نسلق العدس ونتبله بكمون وملح
نسلق الحمص ونتيله شطه وكمون

تيجى نعمل الصلصه اللذيذه***
ف قدر علي النار نضع معلقه زيت والبصله المفرومة والتوم ونقلب لحين ياخد اللون الدهبي هنضيف عصير الطماطم ومعجون الطماطم والخل ونتركهم بيتسبكو ونتبل كمون وملح وفلفل وكسبره ناشفه وتركهم علي النار لمده 20دقيقه علي نار هاديه لما تطلع ريحه الصلصه الجميله
وبكده كل حاجة جهزت
نبدا نجهز الكشرى للتقديم
نغرف الارز. بالشعريه وبعدين المكرونه والعدس والصلصة وبعدين الحمص وفوق البصل المحمص في الزيت والشطه حسب الرغبه
الشطه عباره عن
معلقتين صلصة وعصير الطماطم كوب وعلقتين شطه بودر مع معلقتين زيت ونضعهم على النار يغلو لمده 5دقائق وبالهنا
احلا كشرى

مقرونية بطريقة الرفيسة

مقرونية بطريقة الرفيسة

صور طبخات مغربية,

صور طبخات مغربية,

الطب البديل,

الطب البديل,

سلطات

سلطات